Завършеност

Конструкция


Конструкцията на сградата е монолитна, скелетна, с тухлени не носещи стени. Предвидена е външна топлоизолационна система от 10см Каменна вата, на кострукция под окачена, вентилируема фасада от фиброциментни плоскости и HPL плоскости. Външните и вътрешните преградни стени се изграждат от тухлена зидария с дебелина съответно 25см и 12см с тухли Wienerberger. Сградата е съобразена с всички изисквания за енергийна ефективност.

Фасада: комбинирана окачена фасада изпълнена с висококачествен HPL, марка Fundermax Австрия и Фиброциментни плоскости с марка Cembrit; парапети от закалено стъкло

 1. Алуминиева дограма с троен стъклопакет – марка SCHUCO
 2. Топлоизолация 10см. Каменна вата;
 3. Покрив: плосък с изградена паро хидро и топлоизолационна система;
 4. Входно фоайе стени комбинация от латекс, гранитогрес. Таван – латекс;
 5. Стълбище: стъпала от качествен гранитогрес, парапет по детайл от нераждаема стомана (инокс);
 6. Асансъори: високотехнологични електически марка Schindler за 8 човека, със спирка до всяко ниво на сградата;
 7. Подземен паркинг: настилка от шлайфан бетон с разграфени парко места;

Апартаменти:

Стени и тавани на гипсова мазилка и шпакловка; вароциментна мазилка за мокрите помещения; подове на замаска;

Входни блиндирани врати на фирма SOLID

При проектирането на жилищната сградата са съблюдавани нормативните изисквания и заданието на възложителят. При жилищните помещения е осигурено максимано благоприятно разположение по отношение на географските посоки, с цел по-добро ослънчаване.

В И К


Водопровод: В сградите е проектирана водопроводна инсталация за топла, циркулационна и студена вода. Главните хоризонтални клонове на водопровода и техните разклонения до вертикалните клонове са проектирани открито под тавана на сутерена тип окачена инсталация. Вертикалните клонове ще се положат в мотнажни шахти, а етажните разпределителни кутии ще се вкопаят в стените. Сградната водопроводна инсталация за студена, топла и циркулационна вода е проектирана от тръби от омрежен полиетилен с алуминиева вложка Radopress Pipe life. За всяко жилище, на покрива на сградата е монтиран по един слънчев колектор, който през медна тръбна инсталация се свързва с жилището и осугурява топла вода, в по-голямата част от годината.

Канализация: В настоящия проект е разработена разделна канализация, която ще събира отпадъчните битово – фекални и дъждовни води от сградата. Главните хоризонтални клонове и разклоненията до вертикалните клонове са проектирани окачено под тавана на сутерена от PVC дебелостенни тръби. Вертикалните и етажни отводнителни клонове са проектирани от PVC тръби.

ОВК


Климатизация: предвидено е място за поставяне на климатична система – вътрешни и външни тела; както и отвеждането на кондензата и монтажа на тръбната връзка;

Електроинсталация


 1. Цялата ел.инсталация се изпълнява в гофрирани тръби с ПВА кабели;
 2. Структурно окабеляване предвидено и изградено до всеки апартамент;
 3. Антенна инсталация за кабелна и сателитна телевизиия изградена до всяка стая;
 4. Звънчево домофонна инсталация – предвидена видеодомофонна инсталация;
 5. Сот инсталация предвидена (окабелена).
 6. Измерване – предвидени са удобни и технологични уреди с дистанционно отчитане;
 7. Заземителна инсталация;