Блог

Изграждане на фасада – Colourcode

· Блог · No Comments

Улисани и отдадени на идеята да създадем нещо истинско, различно от това, което сме свикнали да виждаме тук, в нашия скромен свят, забравихме да ви разкажем за него.

Colour Code е нашето ново вдъхновение. До сега строяхме за нас, за хора чиито къщи сме измислили и сме съпричастни на желанието им да направят най-доброто за себе си – мечтания дом, къщата символ на семейството.

Разбрахме, че много хора копнеят за нещо истинско, качествено, създадено с отношение, направено в синхрон с най-новите тенденции в строителството. Оказа се, че все още, в нашия град, няма кой да предложи нещо качествено.

Заехме се с тази кауза, заложихме на дългосрочната инвестиция – времето ще покаже колко е важно качеството и всеотдайността ни.

Заложихме на окачената, вентилируема фасада. Защо, какво представлява тя и защо това е най-доброто решение за момента.

След изграждането на класическата тухлена зидария (стена) се полага цяла система от пластове, която създава топло, хидро, паро-изолация и дава завършеност на фасадата (със съответния избран материал). Какви са предимствата на тази система:

 • Най-добрия за момента материал за толпоизолация – минералната вата
 • Междинен въздушен слой, даващ допълнителна толлоизолация и най-важното, осигуряващ дишане, пароизолация на фасадата.Това осигурява непрекъснат процес на изпарение на строителната влага, елиминира възможността от мухъл и влага в интериора
 • Фасадата е напълно водоустойчива и защитена от вятър със специална ветромембрана
 • Защитена е от UV лъчи, градушки и киселинни дъждове
 • Вредните влияния на околната среда са екранирани (отблъснати)
 • Микроклимата на помещенията е различен, по-добър
 • Фасадата е лесна за ревизия и обслужване
 • Има красив и завършен вид дългосрочно, без допълнителна поддръжка, и носи безкрайни възможности за декорация и различна визия

Това са толкова много предимства. Ще попитате защо не се използва масово. Отговора е доста лесен – цената. Да, така е, но ние залагаме на най-доброто, и не само по фасадите.

 • Хидроизолация под основите на сградата;
 • полагаме топлоизолация (специална, негорима) на тавана на подземния паркинг;
 • шумоизолация в пода, между отделните апартаменти;
 • двоен под със система на крачета на покривните тераси.
 • Инсталациите – ел.системата е изградена изцяло в гофрирани тръби, за да бъде лесно обслужването и ревизията;
 • ВиК системата е изградена от безшевните, композитни тръби на Uponor.
 • Към всяко жилище е изграден слънчев колектор (естествено на фирмата Weisman) и съответния бойлер за топла вода.
 • Климатичната система е подвързана в специално табло и са заделени ниши за външните тела на климатиците.
 • Дограмата е алуминиева, от висок клас на фирмата Schuco;
 • Слаботоковата система е отделена в отделно слаботоково табло.
 • Контрола на достъп е засилен и чрез модерните входни врати на апартаментите от фирма Солид.
 • Естествено сме вкарали концепцията на фасадата в интериорното простраство на входовете. Закачката е в пощенските кутии и входните врати.
 • Заложили сме на едни от най-добрите асансьори в света – Schindler.
 • Вътрешния двор, достъпен само за нашите собственици, е направен като уютен парк и място за почивка. Дизайна му е отново в пълен синхрон с идеята на сградата. А технологично, сме направили всичко по правилата на покривите – градини, над гаража, с всички необходими пластове на топло, хидро, паро – изолация, с коструктивен скок за да не се отрази градината като разлика в нивата на двора.
 • Предвидили сме кът за игра на децата, място за барбекю и смейни събирания.

Вярваме, че тези от вас, които търсят доброто, качествено жилище, с човешки размери и малко съседи, изпълнено с финес към детайла и с вяра в бъдещето, ще бъдат щастливи да станат част от обитателите на нашето идеалистично начинание – Colour Code – различното, красиво бъдеще.

Вярваме в нюансите на нещата, в щастието и в цветовете на живота!

Вашата оценка

Colour Code – вече с Акт 14

· Блог · No Comments

Ако следите нашата страница и сте запознати с дейността ни, вероятно вече знаете, че сме се устремили към бъдещето. Вярваме, че градската среда трябва да е приветлива за нашите деца и да не е запълнена единствено с бетон и тухли. А за да живеем в едно по-прекрасно пространство, архитектурата и природата трябва да са в хармония и да се допълват взаимно. Точно това бе целта ни, когато започнахме проекта на Colour Code – да променим гледната точка и да създадем eдна нова среда за обитаване.

Затова работата ни започна още преди началото на строежа – с избора на най-подходящия терен за реализацията му. За това ни помогна и нашият екип от проектанти, строители и архитекти – да съчетаем в едно най-доброто от модерните технологии с нашата визия на околната среда. От първата копка до сега, вървяхме смело напред, трудейки се неуморно за изграждане на едно по-красиво и цветно бъдеще.

Днес с радост можем да Ви съобщим, че първата сграда на Colour Code e вече завършена и има Акт 14. Това разбира се не означава, че ще спрем до тук. Направихме първата голяма крачка към осъществяването на нашата мечта. Но това е само малка част от работата, която трябва да довършим преди да Ви дадем ключовете от Вашите нови домове.
Присъединете се към нас и изберете своя нов цвят! Свържете се с нас на телефон: … и направете заявка за оглед. Уверяваме Ви, че Colour Code е точно това, от което се нуждаете!

Извисете се с нас и станете част от промяната.

Очакваме Ви!

Вашата оценка

Colour Code – Вашият нов дом Ви очаква

· Блог · No Comments

Благодарение на Вашата подкрепа и приноса на нашия екип, строителният процес по жилищната сграда Colour Code продължава. Мястото е ясно – квартал Бриз, един от най-развиващите се и красиви райони в цяла Варна.

Местоположението е също добре обмислено и избрано, така че да даде на собствениците всичко, от което се нуждаят. В близост се намира „Четвърта езикова гимназия“ – едно от най-предпочитаните училища в целия град сред младежите и родителите. Освен това непосредствено до сградата има магазини, ресторанти и всичко необходимо за спокойния начин на живот на живущите.

Стремежът ни е да създадем една уникална градска среда, в която да се обединят в едно най-новите и модерни технологии и природата. И всичко това е с една единствена цел – да създадем един прекрасен оазис, който да предостави на Вас и семействата Ви най-добрата среда за живеене.

6270 квадратни метра, 19 апартамента, разположени на 4 етажа. Colour Code със сигурност ще надмине и най-смелите Ви очаквания. Защото ние сме помислили и осигурили пространството, от което се нуждаете.

Свържете се с нас чрез контактната форма или на телефон 0894 52 4513.

Кодът за промяната е в нас и ние избираме неговия цвят!

Научете повече за проекта на: www.colourcode.bg

Colour Code – Вашият нов дом Ви очаква

5 (100%) 1 vote[s]

Естетика в новото строителство

· Блог · No Comments

Как си представяте бъдещето, което искате да изградите за семейството си? Имате ли представа какво искате от пространството, в което ще живеете или се доверявате на знанията на архитектите? Истината е, че всеки иска най-доброто за себе си и любимите си хора. Затова компромисите са недопустими. Няма значение дали се интересувате от къща или апартамент, новото строителство има какво да Ви предложи.

В днешно време технологиите са толкова развити, че не само дизайните се развиват, но и методите на строителство. Разбира се, ефикасността винаги ще е един от главните критерии за проектирането на една сграда. Ако проектът е изпълнен качествено и строителството му върви по график, то със сигурност ще Ви впечатли с проекционните си решения.

В тази статия ще Ви представим накратко най-новите тенденции в строителството.

Енергична ефективност

Това е един от най-актуалните проблеми през последните години. Глобалното затопляне и постоянно увеличаващите се нужди на населението, налагат и развитието на строителството. Стремежът е един – целият процес да се оптимизира по такъв начин, че сградите да са екологично ориентирани и енергосъобразни. Една от най-новите тенденции е създаването на системи за възобновяема енергия в офис сградите. Чрез сензори, системата отчита кога в стаята няма никой и променя вентилацията. По този начин се намалява необходимостта от енергия до момента, в която стаята ще се използва отново.

Модулно проектиране

Това е все още навлизаща тенденция в строителството, която има потенциал да се развие много в бъдеще. Изглежда като търговска конструкция и може да се направи от бетон, метал и дори дърво. Модулната конструкция се вписва особено добре в стила на заведения за бързо хранене. Също това Ви позволява да можете да преместите постройката при нужда.

Естетика в новото строителство

5 (100%) 2 vote[s]