Блог

На финалната права сме!

· Блог · No Comments

Colour Code – една цветна сграда, намираща се в сърцето на град Варна. Това е проект, събрал в себе си най-доброто от модерното виждане на архитектурата, технологиите и природата. В началото бе просто мечта, която промени нашата гледна точка и направи живота ни малко по-шарен.

Целта ни бе да създадем нещо, което да напомни на хората, че архитектурата не е просто поредния строеж. А взаимодействие между околната среда и хората. Да покажем, че в днешно време все още можем да създадем нещо истинско и значимо.

Като семейството.

Започнахме строителството на Colour Code с надеждата да създадем една нова среда. За всички хора, които копнеят за едно красиво кътче в големия град. Заложихме на най-модерните методи в строителството и качествените материали!

Затова днес сме щастливи да Ви съобщим, че нашето цветно бижу върви към завършване!

Завършихме фасадата и вече работим по градината и беседките. А това означава, че много скоро първите жители на Colour Code ще могат да се нанесат в новите си домове. И да погледнат града от високо! Защото промяната вече е факт. И Вие също можете да усетите. Само трябва да погледнете към Colour Code.

Благодаря Ви, че сте част от нашето красиво бъдеще. Продължете да следите работата ни на сайта ни. А, ако искате да живеете на едно различно място и да притежавате наистина качествено жилище, обадете се и направете оглед още СЕГА!

Очакваме Ви!

 

Вашата оценка

Изграждане на фасада – Colourcode

· Блог · No Comments

Улисани и отдадени на идеята да създадем нещо истинско, различно от това, което сме свикнали да виждаме тук, в нашия скромен свят, забравихме да ви разкажем за него.

Colour Code е нашето ново вдъхновение. До сега строяхме за нас, за хора чиито къщи сме измислили и сме съпричастни на желанието им да направят най-доброто за себе си – мечтания дом, къщата символ на семейството.

Разбрахме, че много хора копнеят за нещо истинско, качествено, създадено с отношение, направено в синхрон с най-новите тенденции в строителството. Оказа се, че все още, в нашия град, няма кой да предложи нещо качествено.

Заехме се с тази кауза, заложихме на дългосрочната инвестиция – времето ще покаже колко е важно качеството и всеотдайността ни.

Заложихме на окачената, вентилируема фасада. Защо, какво представлява тя и защо това е най-доброто решение за момента.

След изграждането на класическата тухлена зидария (стена) се полага цяла система от пластове, която създава топло, хидро, паро-изолация и дава завършеност на фасадата (със съответния избран материал). Какви са предимствата на тази система:

 • Най-добрия за момента материал за толпоизолация – минералната вата
 • Междинен въздушен слой, даващ допълнителна толлоизолация и най-важното, осигуряващ дишане, пароизолация на фасадата.Това осигурява непрекъснат процес на изпарение на строителната влага, елиминира възможността от мухъл и влага в интериора
 • Фасадата е напълно водоустойчива и защитена от вятър със специална ветромембрана
 • Защитена е от UV лъчи, градушки и киселинни дъждове
 • Вредните влияния на околната среда са екранирани (отблъснати)
 • Микроклимата на помещенията е различен, по-добър
 • Фасадата е лесна за ревизия и обслужване
 • Има красив и завършен вид дългосрочно, без допълнителна поддръжка, и носи безкрайни възможности за декорация и различна визия

Това са толкова много предимства. Ще попитате защо не се използва масово. Отговора е доста лесен – цената. Да, така е, но ние залагаме на най-доброто, и не само по фасадите.

 • Хидроизолация под основите на сградата;
 • полагаме топлоизолация (специална, негорима) на тавана на подземния паркинг;
 • шумоизолация в пода, между отделните апартаменти;
 • двоен под със система на крачета на покривните тераси.
 • Инсталациите – ел.системата е изградена изцяло в гофрирани тръби, за да бъде лесно обслужването и ревизията;
 • ВиК системата е изградена от безшевните, композитни тръби на Uponor.
 • Към всяко жилище е изграден слънчев колектор (естествено на фирмата Weisman) и съответния бойлер за топла вода.
 • Климатичната система е подвързана в специално табло и са заделени ниши за външните тела на климатиците.
 • Дограмата е алуминиева, от висок клас на фирмата Schuco;
 • Слаботоковата система е отделена в отделно слаботоково табло.
 • Контрола на достъп е засилен и чрез модерните входни врати на апартаментите от фирма Солид.
 • Естествено сме вкарали концепцията на фасадата в интериорното простраство на входовете. Закачката е в пощенските кутии и входните врати.
 • Заложили сме на едни от най-добрите асансьори в света – Schindler.
 • Вътрешния двор, достъпен само за нашите собственици, е направен като уютен парк и място за почивка. Дизайна му е отново в пълен синхрон с идеята на сградата. А технологично, сме направили всичко по правилата на покривите – градини, над гаража, с всички необходими пластове на топло, хидро, паро – изолация, с коструктивен скок за да не се отрази градината като разлика в нивата на двора.
 • Предвидили сме кът за игра на децата, място за барбекю и смейни събирания.

Вярваме, че тези от вас, които търсят доброто, качествено жилище, с човешки размери и малко съседи, изпълнено с финес към детайла и с вяра в бъдещето, ще бъдат щастливи да станат част от обитателите на нашето идеалистично начинание – Colour Code – различното, красиво бъдеще.

Вярваме в нюансите на нещата, в щастието и в цветовете на живота!

Вашата оценка

Colour Code – вече с Акт 14

· Блог · No Comments

Ако следите нашата страница и сте запознати с дейността ни, вероятно вече знаете, че сме се устремили към бъдещето. Вярваме, че градската среда трябва да е приветлива за нашите деца и да не е запълнена единствено с бетон и тухли. А за да живеем в едно по-прекрасно пространство, архитектурата и природата трябва да са в хармония и да се допълват взаимно. Точно това бе целта ни, когато започнахме проекта на Colour Code – да променим гледната точка и да създадем eдна нова среда за обитаване.

Затова работата ни започна още преди началото на строежа – с избора на най-подходящия терен за реализацията му. За това ни помогна и нашият екип от проектанти, строители и архитекти – да съчетаем в едно най-доброто от модерните технологии с нашата визия на околната среда. От първата копка до сега, вървяхме смело напред, трудейки се неуморно за изграждане на едно по-красиво и цветно бъдеще.

Днес с радост можем да Ви съобщим, че първата сграда на Colour Code e вече завършена и има Акт 14. Това разбира се не означава, че ще спрем до тук. Направихме първата голяма крачка към осъществяването на нашата мечта. Но това е само малка част от работата, която трябва да довършим преди да Ви дадем ключовете от Вашите нови домове.
Присъединете се към нас и изберете своя нов цвят! Свържете се с нас на телефон: … и направете заявка за оглед. Уверяваме Ви, че Colour Code е точно това, от което се нуждаете!

Извисете се с нас и станете част от промяната.

Очакваме Ви!

Вашата оценка

Colour Code – Вашият нов дом Ви очаква

· Блог · No Comments

Благодарение на Вашата подкрепа и приноса на нашия екип, строителният процес по жилищната сграда Colour Code продължава. Мястото е ясно – квартал Бриз, един от най-развиващите се и красиви райони в цяла Варна.

Местоположението е също добре обмислено и избрано, така че да даде на собствениците всичко, от което се нуждаят. В близост се намира „Четвърта езикова гимназия“ – едно от най-предпочитаните училища в целия град сред младежите и родителите. Освен това непосредствено до сградата има магазини, ресторанти и всичко необходимо за спокойния начин на живот на живущите.

Стремежът ни е да създадем една уникална градска среда, в която да се обединят в едно най-новите и модерни технологии и природата. И всичко това е с една единствена цел – да създадем един прекрасен оазис, който да предостави на Вас и семействата Ви най-добрата среда за живеене.

6270 квадратни метра, 19 апартамента, разположени на 4 етажа. Colour Code със сигурност ще надмине и най-смелите Ви очаквания. Защото ние сме помислили и осигурили пространството, от което се нуждаете.

Свържете се с нас чрез контактната форма или на телефон 0894 52 4513.

Кодът за промяната е в нас и ние избираме неговия цвят!

Научете повече за проекта на: www.colourcode.bg

Colour Code – Вашият нов дом Ви очаква

5 (100%) 1 vote[s]

Естетика в новото строителство

· Блог · No Comments

Как си представяте бъдещето, което искате да изградите за семейството си? Имате ли представа какво искате от пространството, в което ще живеете или се доверявате на знанията на архитектите? Истината е, че всеки иска най-доброто за себе си и любимите си хора. Затова компромисите са недопустими. Няма значение дали се интересувате от къща или апартамент, новото строителство има какво да Ви предложи.

В днешно време технологиите са толкова развити, че не само дизайните се развиват, но и методите на строителство. Разбира се, ефикасността винаги ще е един от главните критерии за проектирането на една сграда. Ако проектът е изпълнен качествено и строителството му върви по график, то със сигурност ще Ви впечатли с проекционните си решения.

В тази статия ще Ви представим накратко най-новите тенденции в строителството.

Енергична ефективност

Това е един от най-актуалните проблеми през последните години. Глобалното затопляне и постоянно увеличаващите се нужди на населението, налагат и развитието на строителството. Стремежът е един – целият процес да се оптимизира по такъв начин, че сградите да са екологично ориентирани и енергосъобразни. Една от най-новите тенденции е създаването на системи за възобновяема енергия в офис сградите. Чрез сензори, системата отчита кога в стаята няма никой и променя вентилацията. По този начин се намалява необходимостта от енергия до момента, в която стаята ще се използва отново.

Модулно проектиране

Това е все още навлизаща тенденция в строителството, която има потенциал да се развие много в бъдеще. Изглежда като търговска конструкция и може да се направи от бетон, метал и дори дърво. Модулната конструкция се вписва особено добре в стила на заведения за бързо хранене. Също това Ви позволява да можете да преместите постройката при нужда.

Естетика в новото строителство

5 (100%) 2 vote[s]